Arti Pribahasa “Ulah Ngarawu Ku Siku” sareung “Kudu Malapah Gedang”

Posted on

peribahasa sunda cinta, peribahasa sunda lucu dan artinya, peribahasa sunda halus, peribahasa sunda kuno, peribahasa sunda buhun, paribasa sunda dan contoh kalimatnya, kata mutiara orang sunda, paribasa sunda pepeling

Bahasa Sunda nyatea bahasana orang sunda anu kudu dipikabangga ku urang sundana oge. Ya pribahasa anu ku kurang temukeun dina status salah sahiji babaturan nyaeta “Ulah Ngarawu Kusiku, kudu malapah gedang”. Ieu ngajanteun pertarosan kanggo urang anu acan paham kana eta pribahasa.

“Ulah Ngarawu ku siku” sareng “Kudu Malapah Gedang” biasana pribasaha eta di terapkeun dina bidang padameulan. Anu kahiji “ulah Ngarawu Kusiku the ngandung arti dina ngalakukaeun padameulan  kudu sesuai sareng kamampuan dirina. Ulah sagala teuing di dameulan, sabab dina ngke waktos pasti moal ngajadi ku eta padameulan. Cobi urang sadaya titenan kana eta pribahasa, lamun urang ngaawu kusiku pasti moal tiasa ngadameulanana, pasti sulit.

paribasa sunda pepeling, papatah sunda, pepatah sunda buhun, siloka sunda jeung hartina, pepeling sunda, papatah sunda keur kahirupan, papatah kolot baheula jeung hartina, papatah kolot baheula tentang cinta

Anu kadua nyaeta pribahasa “kudu Malapah kedang” Pibahasa iru the ngandung makna nyaeta dina ngalaksanakeun hiji padameulan the kudu nahap ti awit padameulan anu ringan nembe kana anu lewih sulit. Supados padameulan urang sadaya the kenging hancana hnteu acak kadut atanapi semrawut.

Tina 2 pribahasa diluhur kadangkawis seuer budak ayeamah henteu paham kana eta pribahasa. Padahal urang sadaya salaku orang sunda kudu ngajagi sareng ngalestarikeun kana eta bahasa. Anu mudah mudahan ku tulisan ieu saeutik tiasa ngabantos kana ngalestarikeun bahasa sunda anu kudu dipikabangga kuurang sadaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *